Dejonckheere aan het woord!

Christophe Dejonckheere begon samen met vrouwlief aan zijn eigen grote ondernemersavontuur in 2005. Automobiel was al altijd zijn ding geweest en bij BMW in Roeselare kon hij in dienstverband lange tijd aan de slag in een salesfunctie. Toen de kans zich aanbood om de concessie van Jaguar en Land Rover in het Kortrijkse over te nemen – hij kwam er uit als beste kandidaat – waagde hij de grote sprong voorwaarts.

In 2005 telde het bedrijf 18 medewerkers en was het goed voor 15 miljoen euro aan omzet. De cijfers nu: 130 medewerkers en 200 miljoen euro. Drie filialen – een in Doornik (BMW Mini), een in Roeselare (BMW Mini) en nu dus de nieuwe zetel in Zwevegem (Land Rover en Jaguar) – maken de groep volledig. De nieuwe ligging – recht tegenover de Autokeuring tegenover vroeger langs de Kortrijkse Ring – wordt niet als een nadeel ervaren. “Als iemand een rode kaart krijgt voor zijn auto, hoeft hij of zij maar de straat over te steken”, knipoogt Christophe Dejonckheere.

Dit jaar zouden in principe om en bij de 6.000 auto’s verkocht moeten zijn door Dejonckheere. In Zwevegem, waar circa 8 miljoen euro wordt geïnvesteerd, kan de klant rekenen op een drive in concept met ultrasnelle service en op doorwinterde mecaniciens of carrosseriewerkers. “Maar daar mogen er gerust nog een tiental van bij komen”, luidt het. “Wij zoeken volop versterking om onze groei te helpen waarmaken en onze infrastructuur (met 12 zogenaamde bruggen) maximaal te benutten. Ook salesmensen kunnen bij ons nog aan het werk.”

De bedrijvengroep van Christophe Dejonckheere heeft voor klanten nog wel meer bijzonderheden in huis. Wie kind aan huis is, mag op De Pluim ook gratis gebruik maken van een exquise eventruimte voor bijeenkomsten, meetings of party’s. Of kan ook rekenen op een tweedehandspark- en service met kwaliteitslogo toegekend door de automerken.

Christophe Dejonckheere en Leen Desmet vertegenwoordigen de eerste generatie bij de hoog aangeschreven Kortrijkse autodealer. De tweede generatie – dochter Julie, handelsingenieur – heeft zopas haar blijde intrede gemaakt in het financieel departement. “En dat voelt meteen goed aan”, aldus de gelukkige ouders.